In de omgeving is volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen. Door IJsselstein loopt de bekende Lopikerwaard fietsroute. Een andere fietsroute voert u langs rivierdijken en dwars door het polderlandschap. Via deze 'Herman de Man' route ontdekt u de Lopikerwaard.

IJsselstein wordt ook wel de 'Poort naar de Lopikerwaard' genoemd. Deze polder is een echt Hollands landschap met groene weilanden die worden doorsneden door houtkaden, geriefbosjes, tiendwegen, rietkragen en eendenkooien. De ontginners van de Lopikerwaard wierpen de houtkaden op wegens hun waterkerende werking.

 
Fietsen en wandelen door het groene hart!

Tegenwoordig vormen de houtkaden zeer diverse natuurgebiedjes met een grote variëteit aan beplanting en dieren. Ook kunt u genieten van het gevarieerde landschap tijdens een tocht door de groene Lopikerwaard.

De historische binnenstad nodigt uit om een wandeling te maken. Daarnaast is er een wandeling die start vanuit IJsselstein. De Kromme IJsselroute is een bewegwijzerde route van de ANWB van 10 km. De wandeling gaat langs IJsselstein Zuid, komt uit op de 13e eeuwse IJsseldam (nu onderdeel van de Lekdijk) en gaat via de Kromme IJssel en de Hollandse IJssel terug naar het centrum van IJsselstein. Zie ook http://www.uitinijsselstein.nl

Verken de prachtige groene omgeving eens per fiets